Met haar rugzak op weg naar nieuwe muzikale uitdagingen.

Rugzakje-2Dit is een typerend beeld van deze veelzijdige zangeres, die de afgelopen 30 jaar haar sporen ruimschoots verdiend heeft in de klassieke muziek. En nog steeds gaat ze haar eigen weg, zoekend naar muziek die haar verrassen kan.

Na het behalen van haar conservatorium opleiding in Amsterdam won ze diverse prijzen op internationale zang concoursen. Daarna kreeg ze engagementen aan verschillende operahuizen in binnen en buitenland, vooral in Mozart opera’s.

Naast het bekende oratorium repertoire was het de kamermuziek, die haar hart had gestolen. Met vele ensembles werkte ze samen aan zeer uiteenlopend repertoire. Van het klassieke liedrepertoire tot hedendaagse muziek. Ze heeft veel premières op haar naam staan; het contact met de componist is een wezenlijk aspect van haar werk. Het is het liedrecital in de breedste zin van het woord dat haar drijft.

Vandaar die zoektocht naar weer nieuwe programma’s, vergeten componisten, vrouwelijke componisten, Nederlandse muziek, bijzondere bezettingen en vooral: gelijkgestemde musici, waarmee ze bijzondere concerten geeft.